Най-надеждните автомобили в света за 2018 г

Най-надеждните автомобили в света за 2018 г

 

Когато човек планира да закупи автомобил, той най-вече мисли за неговата надеждност. Надеждният автомобил ще ни позволи да го използваме безпроблемно през следващите години, без да се притесняваме за чести повреди поради наличието на слаби места, типични за конкретното превозно средство. Надеждността е колективна концепция, която включва много значения и критерии. В класацията на най-надеждните автомобили в света са само най-добрите модели на различни производители, които заслужават Вашето внимание.

 

В края на краищата има наистина не добре конструирани коли, които се разпадат веднага след излизането им от салона. И хората са наясно с този проблем, но продължават да ги купуват, защото са привлечени от ниската цена на автомобила. Но не винаги достъпната цена означава ниско качество. За това ние сме формирали малък рейтинг. Тук ще разгледаме най-надеждните автомобилни производители. Класацията е съставена въз основа на проведени изследвания от различни водещи аналитични компании. Бяха взети предвид и мненията на собствениците на автомобили и тяхната обратна връзка в рамките на специален въпросник.

 

Концепцията за надеждност на автомобилите

 

За да разберете по-добре тази класация, трябва да сте наясно какво се има предвид под надеждност на автомобил. Всяка година много компании и организации, ангажирани с анализи, се опитват да изберат най-добрите автомобили за един или друг от критериите. Един от най-важните е надеждността. Събирането на данни за окончателните оценки се извършва по няколко начина: разпит на собствениците на автомобили; анкети; изследвания; катастрофи; тестове при тежки условия; наблюдение по време на работа на машината и т.н. Всички получени данни са обобщени, което дава възможност да се извлече общ знаменател за определени автомобили или производители. Надеждността на колата означава комбинация от няколко качества и характеристики, характерни за една наистина добра кола.

 

Следователно оценката на надеждността задължително предполага изследване и изпитване на автомобили в следните параметри:

 

Оперативна надеждност. Този критерий уточнява колко дълго може да работи най-надеждната кола без необходимост от ремонтни работи. В същото време собственикът трябва да спазва препоръките на производителя за смяна на консумативи и т.н. Това означава, че има естествен процес на работа. Колкото по-рано има проблем, който не е свързан с нарушаване на препоръките на производителя, толкова по-ниска оценка ще бъде дадена на машината.

 

Дълготрайност. Този индикатор определя колко дълго може да се управлява колата, ако редовно и качествено извършва регламентирана поддръжка.

 

Простота на ремонта. Дори ако автомобила прояви известни проблеми, производителят трябва да осигури възможност за бързото им елиминиране.

 

Работен капацитет. С помощта на този критерий е определен какъв е периодът на експлоатация, посочен от автомобилния производител в техническата документация, и дали той съответства на действителната продължителност на живота на колата. Често шофьорите смятат, че експертите отдават високи оценки само на най-скъпите марки и модели. Привидно висока цена означава високо качество. Но това не винаги е така. Много компании пускат на пазара наистина скъпи автомобили, по отношение на надеждност, значително по-ниска от бюджетната кола.

 

Топ 10 най-надеждни автомобили за 2018

 

Ситуацията тук е доста интересна и ще изненада много от Вас. Особено тези, които продължават да вярват в превъзходството и доминирането на качеството на немските автомобили. В класацията ще започнем с най-слабия представител и ще завършим с победителя в рейтинга на най-надеждните автомобили от 2018 година. Имайте предвид, че извън тази класация имаше десетки други компании. Ето защо, дори да сте на 10-то място, това е сериозно постижение.

 

10. BMW

 

BMW сериозно загуби позицията си, защото след няколко години с увереност слезе няколко стъпки надолу. Веднъж безусловното първо място се превърна в нестабилна 10 реда. Но оценката на надеждността трябва да бъде справедлива. Тъй като BMW не може да бъде по-високо. Техните нови машини често се разпадат и за решаването на редица проблеми трябва да се сблъскате с много сложно вътрешно устройство.

 

9. Nissan

 

Nissan се утвърди като производител на евтини, но добри работни кончета. Автомобилите получиха подобрено антикорозионно покритие, премахнаха проблема с увеличаването на потреблението на бензин, доставиха надеждни и конструктивно прости двигатели, което им позволи да влязат в топ 10. Но съществуват проблеми с Nissan. И те започват след 100 хиляди мили. Те не са много сериозни, могат да бъдат елиминирани. Учудваща е само неочаквано високата цена на ремонтните работи. Някои автомобили на Nissan не са практични. Понякога трябва да разглобите половината от двигателя, за да замените свещите. Все още има подобни примери за недостатъци, които възпрепятстват Nissan да бъде над 9 позиция в нашия рейтинг.

 

8. KIA и Hyundai

 

Тези марки могат да бъдат поставени в един ред и да бъдат наградени на едно и също 8-о място. Тясното сътрудничество и взаимното използване на технологични и конструктивни решения ни позволяват да идентифицираме марките като абсолютно различни. Те не са сред най-надеждните автомобили. Техните мотори отдавна са престанали да бъдат модел на дълголетие, те бяха обрасли с нови проблеми и недостатъци. Основния техен проблем е ходовата част.

 

7. Honda

 

Тези японски автомобили са доста скъпи за поддръжка. Но самите собственици вярват, че парите се оправдават. Сериозни проблеми за автомобилите на тази марка бяха изпълнителната хидравлика и окачването на много връзки. Те просто опростиха дизайна, без да се страхуват от загуба на някакво техническо превъзходство над конкурентите. Но тази първоначално противоречива стъпка позволи различен поглед към Honda от позицията на надеждност на автомобилите. Те станаха много по-добри и затова заслужено се изкачиха на седма позиция в рейтинга.

 

6. Porsche

 

Когато човек купува Porsche, той очаква за тези пари да получи не само лукс и динамика, но и подходящо ниво на надеждност. Постепенно подгрупата VAG Group уверено се издига, принуждавайки скептиците да говорят за наистина високо качество на представянето на автомобилите. Понастоящем показателите за дълготрайност и приложимост са далеч от ценните позиции. Но инженерите продължават да работят усилено. Някои съмнения предизвикват най-спортните модели. Но за Панамера и Макан няма какво да се отбележе като недостатък. В много отношения благодарение на тези модели компанията заема 6-то място на върха.

 

5. Subaru

 

Вечните оплаквания относно двигателите им не пречат на компанията от Япония да остане сред най-добрите автомобилни производители по отношение на критериите за надеждност. Техническите параметри се подобриха значително, възможностите за ремонт се увеличиха няколко пъти. 5-тото място в класацията Subaru получи за използване на нови сплави в производството на двигатели. Също така, скоростите на задвижване на двигателя бяха леко намалени, което им позволи да удължат експлоатационния си живот с минимална загуба на мощност. Отлични динамика, някои от най-добрите турбини в света, в съчетание с добър пакет и здрав корпус позволи да излезе в средата на класацията.

 

4. Audi

 

Volkswagen, която е главният главен герой на групата VAG, от която Audi е част, може да бъде добавена с право към това място в класацията. Въпреки че германците загубиха позициите си в качествения рейтинг, те все още са уверени в своята 4та позиция. Инженерите направиха важна стъпка, като започнаха да използват тяло от алуминий. Това дава възможност за лекота, икономичност и издръжливост. Проблемът с корозията е решен, но имаше трудности при ремонта на корпуса на автомобила. Това може да се направи, само че обикновено е много скъпо за собственика. Алуминият може да се нарече основата за модерните и бъдещи автомобили. Но тъй като точката на топене на този материал е по-висока, а за заваряване е необходимо скъпо оборудване, такива нововъведения автоматично увеличават цената на вече не евтините автомобили на Audi.

 

3. Toyota

 

Японският автомобилен гигант винаги е бил на високи позиции и в близко бъдеще ситуацията няма да се промени точно. Достоен бронз. В някои аспекти индикаторите за надеждност не могат да се наричат ​​бенчмарки. Но според резултатите от проучване на тяхната икономика и техническа поддръжка, експертите не успяха да отхвърлят марката под 3 позиции. Тойота направи голяма крачка напред, създавайки по-устойчиви на износени и трайни автоматични трансмисии и роботизирани кутии. Техният ремонт се опрости, увеличи надеждността, като същевременно се поддържа висока ефективност.

 

2. Mazda

 

Втора позиция в класацията бе спечелена от друга японска компания. Не се изненадвайте, че такава висока позиция беше дадена на японците. Те заслужават това с упоритата си работа и желанието да бъдат най-добрите в света. В много отношения втората позиция се дължи на появата на технологията SkyActiv, въз основа на която са изградени съвременните бензинови и дизелови двигатели на компанията. Характерните проблеми с електрониката са изчезнали, ефективността и поддръжката на автоматичните трансмисии са се увеличили значително. Подобреният външен вид като цяло заслужава специално внимание. Mazda е един от най-добрите автомобили, които се препоръчват при покупка на автомобили втора ръка. С течение на времето те не губят надеждността си и, при необходимите извършени ремонти навреме, не възникват значителни проблеми.

 

1. Lexus

 

Автомобилите им са невероятно стилни, луксозни, динамични, качествени. В тези компоненти те почти нямат конкуренти. Според резултатите от оценката експертите стигнаха до извода, че японците правят най-добрата електроника, двигатели, скоростни кутии. Текущите модели на 400 хиляди километра не са изправени пред сериозни неизправности. Въпреки че ремонтът на автомобилите е доста скъп, собствениците на Lexus рядко се обръщат към производителя с такива проблеми. Безпроблемните двигатели и стабилността на ходовата част до най-суровите условия на работа не оставиха шанс на конкурентите. Ето защо на Lexus бе дадено първото място.